Ja ha arribat el fred! Com he de cuidar la meva pell?

Contràriament al que es pot pensar, la tardor i l’hivern, just quan més fred fa, és quan la nostra pell necessita que la cuidem més. A la contaminació, els productes químics o l’alimentació; les baixes temperatures i fan que el rostre perdi la lluminositat que necessita i comença a assecar-se i esquerdar amb facilitat.

Què es pot fer per evitar aquestes situacions? La prevenció, altre cop, torna a ser un element clau. Dedicar cada dia uns minuts a cuidar la pell i a mantenir-la suau i hidratada ens ajudarà a que no pateixi en excés en els mesos de més fred de l’any.

El sol pica tot l’any, no oblidis utilitzar protector solar.

Erròniament s’associa l’ús d’aquest producte amb les altes temperatures, generalment durant l’estiu. Els 365 dies de l’any hem usar-lo perquè tot i començar a vestir roba per protegir-nos del fred, no vol dir que els raigs solars no continuïn assetjant-nos, especialment a la cara. Una bona manera fer-lo servir durant la tardor, és amb cremes hidratants o bases de maquillatge que tinguin incorporat un factor de protecció solar.

Protegeix-te del vent!

És normal que amb la baixada de temperatures, i l’augment del vent, la teva pell comenci a ressecar-se i fins i tot esquerdar-se. És important no oblidar-se d’usar cremes hidratants que nodreixin i regenerin la pell cada dia. A més de tapar-se amb bufandes, que ens ajudaran a reduir l’impacte del vent a la cara, la zona més perjudicada.

Cuida especialment les mans i els llavis.

Els llavis són molt sensibles al canvi de temperatura i als forts vents, el que provoca que es ressequin i s’esquerdin amb major facilitat que altres parts de pell del cos. No costa res tenir a mà un bàlsam a base de mantega de cacau, vitamina E o simplement vaselina, per aplicar qualsevol d’aquests productes les vegades que calgui durant el dia. El mateix passa amb les mans, pràcticament sempre exposades. En aquest cas les cremes a base de glicerina, aplicades sempre que sigui necessari per evitar que es ressequin, és la solució ideal fins que el fred ens obligui a optar pels guants.