Les tendències en salut del 2018

Amb cada any que s’estrena arriben noves tendències que ens permeten observar com va avançant el món de la salut. Cada vegada dediquem més temps a com fem la compra, a què mengem, a l’activitat física i a d’altres assumptes de salut. Però, quines son aquestes tendències? Us n’expliquem algunes de les més destacades, sense oblidar que per posar en pràctica la majoria d’elles, cal demanar assessorament i guia a un metge especialista en cada una de les matèries concretes.

Les noves tecnologies segueixen ampliant horitzons

L’aparició de aplicacions que ajuden a millorar o controlar alguns aspectes del nostre dia a dia. És el cas d’aplicacions anticonceptives, tan efectives com la píndola si s’usa de forma adequada, o l’aparició de matalassos intel·ligents, que permetran analitzar els cicles REM per a dues persones al llit, tindran un despertador intel·ligent que sabrà quan es troben en una etapa de son lleuger i controlarà la temperatura per a un clima de son ideal.

La tecnologia també ens ajudarà a superar l’eterna mandra d’anar al gimnàs. Les innovacions digitals en exercici seran la millor opció per entrenar amb un instructor sense sortir de casa i sense pagar massa. Les classes interactives en línia a través de dispositius intel·ligents seran la tendència en 2018.

Desconnectar-se per tornar a connectar

Els llocs que ens motiven a apagar el nostre telèfon o ordinador seran la tendència en 2018. Alguns restaurants ofereixen descomptes si apagues el teu mòbil o amablement prohibeixen el seu ús, tot amb la finalitat de promoure una reconnexió amb la comunitat, lluny de les xarxes socials. Prendre el temps per desconnectar de tota xarxa social i connectar-se amb els éssers estimats, amb la natura i amb un mateix, serà prioritat aquest any.

El dejuni intermitent

Els nostres avantpassats prehistòrics tenien a la seva disposició tant menjar com tenim ara, no existien les neveres ni cap sistema d’emmagatzematge, fent més difícil l’accés als aliments. El dejuni intermitent voler imitar aquesta forma i estil de vida. Tot i que sembla una tendència clara per aquest any, el cert és que no hi ha avui en dia una posició clara entre els nutricionistes dels beneficis i els possibles danys que poden causar aquest tipus de conductes alimentàries. Abans de plantejar-te dur-ho a terme, parla-ho amb un dels nostres dietistes i nutricionistes.