Com podem gaudir de la neu sense fer-nos mal?

No deixis que l’hivern i el fred et facin quedar-te a casa, i menys després de tota la neu que està caient aquest inici de febrer! La neu ofereix moltes possibilitats per fer activitats de lleure a l’aire lliure, en contacte amb la natura. Passejar, lliscar en trineu o jugar amb la neu són activitats divertides, saludables i aptes per a tota la família, com també l’esquí, amb unes pistes on hi podem trobar, més enllà de l’esquí alpí, una gran varietat d’esports d’hivern. Però per gaudir de la neu cal fer-ho precaució per evitar accidents i lesions. Aquí van algunes recomanacions:

Eviteu les caigudes

El gel que es forma als camins, les voreres i les escales, especialment després d’una nevada, pot ser molt perillós, sobretot per a la gent gran. Què hem de fer per evitar relliscades i caigudes?

  • Utilitzar un calçat apropiat.
  • Caminar a poc a poc.
  • Si cal, demanar ajuda per recolzar-se.

També és recomanable portar un telèfon mòbil per poder comunicar qualsevol incidència.

Practiqueu esports de neu amb seguretat

Si us agrada practicar esports de neu, com ara l’esquí o el surf de neu(snowboard), independentment del nivell que tingueu cal anar ben equipat:

  • Anar ben abrigats amb roba ajustada al cos per evitar que s’enganxi als remuntadors.
  • Portar les botes i les fixacions adaptades al vostre pes, alçada, estat de forma i tècnica.
  • Utilitzar el casc és molt important, encara que s’esquiï molt bé; a més, posar-se protectors de canells us protegirà de possibles lesions.

Cal que gaudiu dels esports amb precaució, seguint els consells de seguretat de les pistes i dels remuntadors i respectant les senyalitzacions. Recordeu que és molt important realitzar exercicis d’escalfament abans d’iniciar l’activitat. És important que descanseu quan sentiu fatiga i que us hidrateu i mengeu periòdicament.

En cas d’accident, truqueu al telèfon d’emergències de l’estació o aviseu el personal del remuntador més proper. També convé que contracteu una assegurança que cobreixi els danys propis i a tercers. En cas que practiqueu activitats fora de les estacions d’esquí, informeu-vos del risc d’allaus.