Ortodòncia per a adults: per què no?

Realment és necessari posar-se ferros quan ja no som nens? La teva autoestima i confiança poden venir marcades per un somriure blanc i ben col·locat. L’ortodòncia pot ajudar-te a aconseguir-lo d’una forma molt eficaç. Tot i això, moltes persones adultes ni es plantegen realitzar-se aquest tractament d’odontologia, pensen que l’ortodòncia només es pot portar durant edats infantils. Més enllà del factor estètic, gràcies a aquesta opció podem resoldre alguns problemes bucals importants.

Ortodòncia per a persones adultes

Has de saber que l’ortodòncia pot disminuir el risc de patir determinades malalties bucals, com la gingivitis o periodontitis. Quan les dents es col·loquen correctament, disminuïm els racons on poden quedar atrapats els bacteris patògens que provocaran aquestes malalties.

L’ortodòncia també pot modificar la mossegada, en molts casos, ajudant a disminuir el desgast de les peces dentals. A més, moltes persones que es queixen de patir fortes migranyes poden veure millorades les seves condicions després de condicionar la seva mossegada mitjançant l’ortodòncia.

Aquest tractament pot ser igual d’eficaç per a adults o nens. El normal és que duri un mínim de 6 mesos i s’allargui fins als 2 o 3 anys, depenent del cas.

Opcions invisibles d’ortodòncia

Si treballes de cara al públic o, simplement, prefereixes no ensenyar els brackets metàl·lics, et recomanem les opcions invisibles.

Invisalign és en tractament molt conegut gràcies a persones famoses, per ser un tipus d’ortodòncia que no es veu i que resulta molt còmode. A més, es pot retirar fàcilment abans dels àpats o de raspallar-se les dents. També existeixen els brackets de materials que passen desapercebuts, com la porcellana o el safir.

Sabem que notaràs una gran millora en la teva salut bucodental, un cop hagis acabat el teu tractament. Abans de tot, és imprescindible realitzar les revisions amb el teu dentista per poder fer les avaluacions i els reajustaments. Pots consultar la nostra oferta de dentistes per especialitat o al directori d’equip mèdic dental.

Recorda que és molt important consultar amb un professional odontòleg les diferents opcions de tractaments en aquest camp abans de prendre una decisió. A més, contràriament al que molta gent pensa,  la col·locació de l’aparell ortodòntic és molt econòmica, perquè puguis gaudir d’una major qualitat de vida i lluir un gran somriure.