Prepara’t per a la primavera amb els més petits

Quan s’acosta la primavera, les consultes als diferents serveis de pediatria es multipliquen com a conseqüència de l’aparició d’una de les patologies més freqüents en els nostres petits: l’al·lèrgia.

Com pots preparar-te per aquesta època? T’expliquem com aconseguir que el teu petit pugui suportar els símptomes de la millor manera com saber quan has d’acudir al metge per buscar una ajuda especialitzada.

Les al·lèrgies més freqüents

Hi al·lèrgies a infinitat de substàncies que podem trobar-nos, però, sens dubte, la més freqüent a la primavera és l’al·lèrgia als pól·lens. Durant aquesta època de l’any, la producció de pol·len es multiplica i les persones que són sensibles al seu efecte comencen a notar tots els símptomes: picor nasal, secreció mucosa transparent, picor en ulls, gola i paladar… També pot anar acompanyat de tos, dificultat per respirar, augment del ritme de la respiració, esternuts… Depenent de la persona, la simptomatologia que acompanya l’al·lèrgia serà més o menys accentuada. Tots aquests símptomes no poden curar-se, però si que podem frenar tota la incòmoda simptomatologia associada.

Podem ajudar-nos, amb el consell dels farmacèutics, d’esprais nasals que disminueixin el mocs constants, antihistamínics, broncodilatadors per als símptomes bronquials o col·liris per la picor ocular. Amb aquestes opcions ajudarem al nostre petit a suportar l’època primaveral sense grans molèsties.

He d’anar al metge?

En general, amb els fàrmacs que hem esmentat hauria de ser suficient en la majoria dels casos. Tot i això, pot haver persones que siguin hipersensibles i que, en determinats moments, necessitin l’ajuda d’un metge per solucionar la seva patologia. Hauràs de consultar al teu pediatre si el teu fill presenta:

– Molèsties oculars o nasals que no milloren amb tot el tractament de l’al·lèrgia o empitjoren.

– Marcada dificultat per respirar. Aquesta situació pot arribar a ser urgent, de manera que et recomanem que consultis al teu pediatre amb celeritat.

– Tos freqüent que no millora amb els antihistamínics.

Quines precaucions es poden prendre?

La principal mesura és evitar, en la mesura del possible, el contacte amb l’al·lergen. Per això recomanem no sortir en excés en dies excessivament calorosos amb molt de vent. També és recomanable mantenir les finestres de casa tancades, sobretot, les del dormitori del nostre petit. I en cas de dubte pregunta al teu servei de pediatria, ells sabran com ajudar-te a gestionar aquest problema. Consulta el nostre equip de pediatria aquí.