Ajuden els xiclets sense sucre a mantenir una bona cura de les dents?

Les teves dents diuen molt de tu. Un somriure radiant no només millora la teva imatge i t’ajuda a generar una millor impressió sinó que és la millor garantia d’unes dents netes i sanes. Per aconseguir-ho, l’ideal és raspallar-se-les de forma regular, especialment després de menjar o beure.

L’estil de vida actual ha canviat els nostres hàbits de menjar. a la vegada aquests Han modificat també la rutines d’higiene oral. El ritme accelerat actual no ens deixa molt temps per menjar i, a vegades, ho hem de fer fora de casa. Per aquells moments en què raspallar-se les dents no és possible mastegar xiclet sense sucre pot ser un bon complement per la cura dental.

Com pot ajudar un xiclet sense sucre?

Després de menjar i beure els sucres i altres carbohidrats, com els almidons, dels d’aliments entren en contacte amb la nostra placa bacteriana i són convertits en àcids. Aquests àcids baixen el nivell de pH de la boca i com a conseqüència l’esmalt de les dents pot perdre minerals importants. La debilitació de l’esmalt és un factor de risc en l’aparició de càries.

La nostra resposta natural contra les càries i les malalties de la genives és la saliva. Ajuda a netejar la boca de les restes de menjar i, a més, conté els mateixos minerals que tenen les dents. La saliva ajuda a neutralitzar els àcids de la placa i a remineralitzar l’esmalt dental.

Els xiclets sense sucre ens ajuden a generar un alt nivell de saliva estimulada; és a dir, generada expressament. Aquesta té una major concentració de bicarbonats i minerals i és, per tant, més efectiva qe la saliva normal per reparar les erosions a l’esmalt.

No oblidis visitar el teu dentista

Els xiclets son una bona solució en situacions en què no tenim cap altre alternativa, però la millor opció sempre és la de raspallar-se les dents després dels àpats. A més de la cura diària és important mantenir visites regulars al dentista per poder fer les revisions periòdiques necessàries per mantenir una higiene bucal òptima. Pots consultar el nostre equip dental aquí per demanar cita prèvia.